Waarom glasbewassing van belang is voor uw bedrijfspand

Vos Multi Cleaning

Vaak wordt glasbewassing over het hoofd gezien als het aankomt op de schoonmaak van een gebouw. Dat is jammer, want als bedrijf zijnde geeft de buitenkant van het gebouw meteen een eerste indruk bij de bezoekers of gebouwgebruikers.

Waarom niet zelf?

Het is zo dat het zelf doen te veel tijd in beslag neemt door ontbrekende kennis en de juiste materialen. Zelf met een ladder te werk gaan neemt risico’s met zich mee. Wist u dat 80% van alle bedrijfsongevallen gebeuren met een ladder? Genoeg redenen om het zelf niet te doen en deze dienst uit te besteden aan een professional.

 

 

Voordelen van uitbesteden

Glasbewassing heeft een aantal voordelen voor zowel de gebouwgebruikers maar ook voor de portemonnee. De belangrijkste reden is het voorkomen van schimmels die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Ook zorgen schone ramen voor meer lichtinval wat indirect resulteert op meer productiviteit.

Schone ramen zorgen ook voor een representatieve uitstraling die door iedereen wordt opgemerkt. Het inhuren van een professionele glazenwasser is daarom een handige facilitaire zet.

Buiten dat is het op langere termijn ook goed voor de portemonnee. Wanneer de ramen langdurige vies zijn kan dit schade aan de ramen of aan de kozijnen veroorzaken. Het stof, zand en vuil dat blijft zitten gaat naar verloop van tijd schuren door de wind wat zorgt voor krassen en kleine schade. En dan nog niet te spreken over insecten uitwerpselen die in het kozijn kunnen bijten en blijvende schade kunnen veroorzaken.

Het is daarom goedkoper om periodiek een professionele glazenwasser in te schakelen in plaats van het vervangen van beschadigde ramen en kozijnen om de zoveel jaar.

Methodes

 

Osmose methode glasbewassing

Glasbewassing kan op twee manieren worden uitgevoerd: op de traditionele manier met de hand en een ladder (dit geeft het beste resultaat) of het werken met osmose water. Osmose water is water in zijn puurste vorm waar de kalk, lood, zouten, ijzer, magnesium etc. is uitgefilterd. Hierdoor kan er streep loos worden gereinigd op grotere hoogtes zonder het risico van een ladder te gebruiken.