Specialistisch Vloeronderhoud

Specialistische-vloeronderhoud

Een schone en goed onderhouden vloer is van groot belang, zowel in commerciële ruimtes als in huishoudelijke omgevingen. Vloeren kunnen echter na verloop van tijd dof worden, vuil ophopen en slijtage vertonen. Hier komt specialistisch vloeronderhoud om de hoek kijken. In dit blogartikel zullen we het hebben over de voordelen van specialistisch vloeronderhoud, zoals het dieptereinigen van vloeren en het conserveren (verwijderen oude waslaag en aanbrengen van twee nieuwe waslagen).

Waarom specialistisch vloeronderhoud belangrijk is

1. Verlenging van de levensduur

 Specialistisch vloeronderhoud is een effectieve manier om de levensduur van uw vloer te verlengen. Door regelmatig dieptereinigen en vernieuwen van de toplaag worden slijtage en beschadiging geminimaliseerd, wat betekent dat uw vloer langer meegaat voordat deze moet worden vervangen.

2. Verbeterde uitstraling

Een goed onderhouden vloer ziet er niet alleen beter uit, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling van de ruimte. Het verwijderen van vuil, vlekken en oude waslagen geeft uw vloer een frisse, glanzende uitstraling die indruk maakt op bezoekers en klanten.

3. Hygiëne en gezondheid

Een schone vloer is hygiënischer en bevordert een gezondere leef- en werkomgeving. Dieptereinigen verwijdert niet alleen vuil, maar ook bacteriën, allergenen en andere potentieel schadelijke stoffen die zich in de vloer kunnen ophopen.

4. Bescherming tegen beschadiging

Door twee nieuwe waslagen aan te brengen, creëert u een sterke beschermlaag voor uw vloer. Dit helpt bij het voorkomen van krassen, deuken en vlekken die anders het oppervlak van de vloer zouden beschadigen. Ook zorgen deze nieuwe waslagen voor een glans die het mooier laat ogen. 

Het Proces van Specialistisch Vloeronderhoud

Het proces van het verwijderen van de toplaag van vloeren en het vernieuwen met twee nieuwe waslagen (ook wel conserven genoemd) omvat doorgaans de volgende stappen:

Stap 1 Grondige reiniging: De vloer wordt eerst grondig gereinigd om vuil, stof en oude waslagen te verwijderen. Dit wordt gedaan met behulp van speciale reinigingsmiddelen en machines.

Stap 2. Neutraliseren: Het neutraliseren van de vloeren met water. Dit wordt gedaan zodat de chemicaliën in de middelen niet met elkaar kunnen mengen en op elkaar gaan reageren. Dit is een belangrijke stap omdat er anders permanente vlekken op de vloer kunnen ontstaan.

Stap 3. Aanbrengen van nieuwe waslagen: Nadat de vloer volledig schoon en droog is, worden twee nieuwe waslagen aangebracht. Dit zorgt voor een duurzame bescherming en een glanzende afwerking. 

Polijsten en Afwerken: In sommige gevallen kan polijsten en afwerken worden toegevoegd om de glans en de bescherming van de vloer verder te verbeteren.